colocviul national studentesc al găgăilor literati de pretutindeni

Interviu

2010

1. Spune-mi, mai intai, de ce ai ales sa participi la acest colocviu.


obny: ca sa ies din starea de letargie de la Litere si pt a arata lumii cat sunt eu de tare si pentru ca voiam neaparat sa ma plimb iar prin sibiu. plus ca era moca.

ego: pentru ca mi-a zis profu' si eu voiam sa merg cu el la sibiu.


2.                Ai o inclinatie aparte spre operele lui Lucian Blaga sau a fost ceva nou pentru tine?


obny: nu am o profensiune/apetenta/afinitate/ inclinatie pt blaga, logic. daca v-ati uita atent la cozile mele facute cu tus, v-ati da seama si singuri de asta. nu e atat de goa psihedelic incat sa ma dea pe spate, da nici ceva nou nu pot spune ca a fost din moment ce io sunt foarte tare incat frustrez profe de romana la menopauza cu geniul meu

ego: ceva nou, dar m-am descurcat


3.                  La ce sectiune ai participat si cum (sau de ce) ai facut aceasta alegere? (Te rog mentioneaza aici si ce premiu/loc ai obtinut)


obny: am participat la sectiunea Receptarea critica a operei lui Blaga si am luat pemiul 1, bineinteles. d'aaaah am ales aceasta sectiune pentru ca potentialitatile mele cathartice au fost deobnubilate de lecturile critice intensive din ultimii ani, fapt care ii frustreaza pe unii.

ego: I


4.                  Ce crezi ca a facut ca materialul tau sa fie unul dintre cele premiate?


obny: lucrarea mea a fost premiata pentru ca am umilit publicul prin exactitatea cozilor de tus, prin originalitatea viziunii si prin faptul ca si-au dat si ei seama ca is cea mai tare de acolo; plus ca l-am facut ko pe eugen simion

ego: ca am zis ca simion nu-i un critic literar (am plagiat-o pe cea de mai sus, da' noroc ca nu s-au prins)



5.   Ce te motiveaza sa scrii? In ce iti gasesti si regasesti resursele?


obny: imi gasesc resursele in sticlele cu apa plata de 5 litri ( as bea de la chiuveta daca nu ar avea gust de canal in care au deversat wc-urile de la morga), in nessul cu lapte pe care il beau dimineata in timp ce-mi fac cozile superbe la ochi, in tonele de cola si in meciurile pierdute de ac milan ( visul meu e sa devin comentator sportiv), in lecturile mele supersavante, in prietenii mei decadenti si in muzica pe care o ascult. bineinteles, ma inspira si familia mea de hippioti, mai ales serile pe care le petrecem impreuna in the altogether


ego: resursele...e o chestie chimica, daca vrei. si eu, ca toti oamenii, imi ,,extrag" energia din hrana, din odihna si din g. calinescu



6. Ce a insemnat pentru tine personal aceasta experienta? Cum o percepi acum, dupa ce a luat sfarsit?


obny: din aceasta experienta am invatat ca mecanicii de tren pot fi mituiti foarte usor pt a astepta bezmeticii care intarzie la gara, ca e foarte ok sa comanzi mici la restaurante de fite si ca pentru a castiga un premiu e imperios necesar sa nu ai mustata ( fata fiind). 

ego: pentru mine, personal, deci pentru ego, aceasta experienta a insemnat mult. m-am imprietenit cu lume si am vazut iar sibiul care e un oras frumos. acum o percep ca pe o experienta trecuta.


7. Multumesc. In incheiere as vrea sa imi spui daca crezi ca experienta acestui colocviu te va ajuta in viitor sau daca a schimbat ceva in modul in care vedeai pana acum lucrurile.


obny: mi se pare ca te repeti, m-ai intrebat cam acelasi lucru si la punctul 6. rock on and SMB!

ego: iti multumesc si eu. da, a schimbat. acum stiu ca tot universul rade de catrinel, din toate partile lui 







Comentarii

  1. :)) adevarat; subscriu la ce s-a spus mai inainte

    P.S. mentionez ca si eu am fost unul dintre ,,gagaii" de pretutindeni care s-au dus la colocviu

    RăspundețiȘtergere
  2. il rugam pe anonymus sa fie mai explicit cand injura, ca stim si noi exact pe cine si cum

    RăspundețiȘtergere
  3. dude! nu ,,cum". pentru linistea ta, poate spune la cine se referea, da.
    marturisesc ca am dubii cu privire la natura expresiei (injuratura au ba). de aceea inca n-am cenzurat comentariul si sper sa nu fie cazul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt acelasi cu anonymous(ul)antevorbitor, but I guess that we share the same opinion: Alina, dear, sa mori tu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gata, oamenilor, ce-i aici? -> Intrebare la care n-astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu