Livada de Vişini

Felix Alexa zicea pe undeva (într-un interviu) că a ales ca ritmul piesei să fie foarte alert (într-adevăr, omul modern -as in contemporan- suporta mai greu scenele ,,statice" sau mişcările ,,în reluare"). Dar de aici şi până la a vitaliza personajele punându-le să alerge bezmetice cărând scaune dintr-o parte în alta a camerei (voiam sa zic scenă) sau alergând cu vişinii simbolici (conservaţi...mai exact, cu borcane pline ochi de vişine)...e, totuşi, un drum (cred eu mai lung).
Heh, cel mai puternic impact pe care l-au avut scenele alea asupra mea a fost de natură biologică (cand zboară omul cu scaunele sau cu borcanele pe lângă ureche, sunt şanse să-ţi crească adrenalina).
Dar ce-i cu chichiţele astea fără relevanţă, ce tot insistă asta atât? Zi de joc, de public, de ce mai e, dar termina cu porcaria...ce, asta-i cronică?

Nope...nu-i cronică. E impresie. Mi-au părut bezmetici, la polul opus al personajelor ruseşti care, prin excelenţă, se mişcă leneş şi greoi. Parcă a fost, totuşi, prea mult.
Cât despre actori...Nişte patetism, lacrimi peste lacrimi în contrapunct cu scamatoriile (gen, specie, tip, fatăh: pescuitul în public) menite să realizeze acţiunea de ,,băgare a lui în seamă".

Niciun cuvânt despre Cehov.
Silentium

Comentarii

  1. plus ca trebuiau sa arendeze livada aia :) for the sake of their dignity, at least (asta ar fi despre cehov)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si promit ca nu mai zic:
    Cehov a gandit-o ca pe o comedie (mai spre rasu'-plansu' asa). Probabil ca incapatanarea de a vinde era menita sa creeze chestii mai amuzante decat hotararea rationala. After all, e unul din punctele pe care s-a agatat unul din firele care invart piesa.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca ar fi fost o comedie, ar fi fost ok... dar in stilul asta dramatic, it doesn't make any sense :).

    nu stiam ca cehov a gindit-o asa. interesant!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu