cum să n-ajungi tot anul la un curs + bonus: problemă cu dreptunghiuri

Se ia un curs şi se pune la o oră faină (8-10 sau 18-20). Se ia o tanti sau un tant care ar trebui să facă ceva. Ea sau el decide să comenteze subiectele de licenţă ale studenţilor (of course, nefiind coordonatorul niciunuia din ei). Se repetă asta în fiecare oră, pe tot parcursul semestrului.
Acum. Se ia un student sau o studentă care ştie ce natură are cursul. La prima întâlnire, se suprimă profesorul. La a doua, vine profesorul dar nu mai apare studentul. Se repetă de 2 ori până ce profesorul (convenţie: lăsăm aşa genul) anunţă că va lipsi câteva cursuri, apoi pune recuperările la alte ore şi în alte zile...well...faine.
În tot acest timp, studentul se fereşte să aducă planul care se tot cere la fiecare curs din două motive: nu vede rostul, având în vedere că ştie foarte bine ce ar trebui să se întâmple la curs şi al doilea: nu are un plan de licenţă oricum.
Când, în sfârşit, are o formă în minte şi vede că poate ajunge chiar la curs, realizează că e ultima întâlnire şi renunţă (principiul ,,dacă n-am ajuns tot anul...").

Problemă:
Se dă figura dată (mereu am visat să găsesc formularea asta în vreun manual de mate sau ceva) şi se încearcă, cu o linie (curbă, cu unghiuri, cu floricele, cum se doreşte) să se treacă prin fiecare latură (şi prin cele mici, segmentate) doar o singură dată. Fără a se intersecta cu ea însăşi. Ivălul s-a prins repede.
Enjoy



PS: povestea problemei: veni cu ea o colegă al cărei prieten de la mate-info încerca să o rezolve de nişte zile. Intimidant a fost faptul că treaba asta a fost dată de un prof de-ai lui care le-a promis câte o notă de zece în urma rezolvării.
Rezultat: câteva zile din care rupeam minute bune împreună cu câte o foaie, desenând pe capota vreunei maşini obsesiva figură.

Comentarii